DocWolves, de maker van Parlaeus, maakt in onderstaand persbericht de fusie met haar Franse partner Qualigraf bekend.
Persbericht 9 mei 2023
Nederlands Franse fusie rond sterke besluitvorming
Dordrecht / Parijs – Het Nederlandse DocWolves en het Franse Qualigraf zijn gefuseerd en gaan verder onder de naam Qualigraf Groupe BV als dé specialist voor digitale ondersteuning van besluitvorming. De twee bedrijven werken al sinds 2011 nauw samen op het gebied van papierloos vergaderen, raadsinformatie, dossierflow en digitaal stemmen. Door de fusie ontstaat een internationale onderneming met gezamenlijk ruim 300 klanten, en een rijk gevuld portfolio aan instrumenten voor de ondersteuning van besluitvorming.
“De fusie is een logisch gevolg van de jarenlange intensieve samenwerking, en bestendigt de positie van beide bedrijven,” licht CEO Rens Groeneveld toe. “In Frankrijk wordt onze software onder de merknamen Kdelib, Kbox,Kpub en KVote volop gebruikt door overheidsorganisaties. Steden als Marseille, Lyon en Thionville, maar ook departementen zoals Lot et Garonne, Hautes -Alpes en Val de Loire, ondersteunen hun besluitvormingsprocessen met onze oplossing.
In Nederland ondersteunt DocWolves met het label Parlaeus overheidsorganisaties als de gemeente Apeldoorn, Leiden, Westland en Bodegraven-Reeuwijk. Ons label OurMeeting is gericht op o.a. de zorg- en financiële markt. Daar bedienen we bijvoorbeeld het st. Antionius ziekenhuis, de AFM, Mitros en de Atlant zorgroep.
Sterke besluitvorming
Ondanks jaren van digitalisering is de besluitvorming binnen organisaties vaak nog een onoverzichtelijk proces. In talloze vergaderingen is er verwarring over welke versie van een voorstel er besloten wordt. Het is moeilijk om te achterhalen of de juiste mensen er wel echt naar gekeken hebben en wat de historie is geweest van een besluit.
“Besluitvorming is veel meer dan ergens een klap op geven in een vergadering”, stelt Groeneveld. “Zowel in de aanloop naar een besluitvormende vergadering, als tijdens het proces daarna is het belangrijk, dat alle belanghebbers hun rol goed kunnen spelen. Dat betekent: De juiste informatie is op de juiste tijd beschikbaar. Je moet kunnen toetsen of datgene wat er is afgesproken ook daadwerkelijk gedaan is. Daarnaast moet er ruimte zijn voor participatie en het verwerven van draagvlak, zowel in als buiten de organisatie.”
Daar wil de Qualigraf Groupe met haar oplossing aan bijdragen. “Wij geloven dat het versterken van de besluitvorming door de ondersteuning met een specifieke vak-applicatie gerechtvaardigd is.”, aldus Groeneveld. “Natuurlijk zijn er tal van deeloplossingen die ieder op zich best aardig werken. Maar al die losse deeloplossingen vormen een lappendeken van pakketten die niet of slecht op elkaar aansluiten. Dat tast uiteindelijk het overzicht over, én het draagvlak onder je besluitvorming aan.”
Continuïteit
De focus op de Nederlandse klanten verandert niet. “De samenwerking was al intensief. Dat is nu meer geformaliseerd”, aldus Groeneveld. De ontwikkeling van de software blijft in Nederland. In Frankrijk blijft de focus liggen op verkoop en implementatie. “De schaalgrote zal voor Nederlandse klanten een gevoel van rust geven, want het garandeert continuïteit.”